Om oss

Lyxo Förlag har funnits i över 10 år och finns i trevliga lokaler på Lilla Essingen, mitt i Stockholm. Lyxo producerar, ger ut och säljer trycksaksprodukter samt företagsgåvor som böcker, kortlekar och spel. I första hand säljs produkterna till företag, återförsäljare och organisationer.

Företagets detaljistnätverk består av runt 300 samarbetspartners runt om i Sverige och Europa. En del av sortimentet är riktat mot utländska besökare och turism inom Sverige. Några exempel på produkter är tvåspråkiga turisminriktade böcker på svenska-engelska, samt frågespel, bildkortlekar, magnetiska bokmärken och affischer. En storsäljare är till exempel boken Sverige i bilder – Sweden in Pictures. Böckerna innehåller korta beskrivande texter på engelska och svenska samt ett stort antal bilder. För att man enkelt ska kunna ta med sig boken så är vikt och format anpassat till den resande. Texter och bilder uppdateras löpande vid tilltryck. Många kunder väljer att använda produkterna vid representationstillfällen eller inom besöks- och turistnäringen. I standardutbudet finns produkter om olika geografiska områden eller olika teman som Sverige, Västkusten, Uppsala, Stockholm, Gotland, båt & hav samt cocktail & drinkar. Flera produkter kan brandas med en kunds logotype eller presentationstext. Till exempel kan ett företagsnamn läggas in på första sidan av inlagan i en bok (minsta antal är då 30 stycken böcker).

På senare år har Lyxo även ökat produktionen av profilprodukter samt kundanpassade trycksaksprodukter där Lyxo utför trycksaksproduktion av kortlekar, böcker, kataloger och spel helt enligt önskemål. Kunden bestämmer då själv layout samt innehåll. Kvaliteten är mycket hög och företaget har goda referenser och stor erfarenhet av att jobba både med mycket stora och mycket små företag. Vid önskemål gör vi även översättningsarbeten, textbearbetning, samt hjälper till med att skriva texter. Vi kan även lagerhålla kunders trycksaksprodukter samt hantera distribution och försäljning via vårt nätverk. Fråga gärna!

Om du har du några funderingar eller synpunkter mejla info@lyxo.se oss eller ring 070-6922 933 så lovar vi att hjälpa dig på bästa sätt.

Läs mer om vår kunder nedan.

Välkommen med din förfrågan

Magnus Gille, LYXO AB

Våra Kunder

Genom åren har vi producerat skräddarsydda böcker, kataloger, broschyrer, bildkortlekar och spel för kommuner, organisationer och företag. Nedan finner du en lista på några av uppdragsgivarna samt ett antal citat om hur det varit att jobba med oss. Välkommen med din förfrågan du också!

Kunder

Bank of England, Fjällräven, Nordea, Scan Global Logistics, Vasamuseet, Brottsofferjouren, Green Cargo, Victoriakliniken, Kanal 75, Uppsala turistbyrå, Västerås turistbyrå, Almi, Atlantica Försäkringar,Tuxer, SCA, Kontikimuseet

Sagt om oss:

”Lyxo hjälpte oss göra den underbara boken Uppsala i bilder. Ett toppenbra samarbete mellan en duktig Uppsala-fotograf, turistinformationen och Lyxo förlag. Boken blev och är fortfarande en stor försäljningssuccé hos oss”

Karolina Renström, Uppsala Tourism

”Vi tyckte att en bildkortlek var ett kul sätt att kommunicera miljöbilder av våra produkter. Lyxo fixade såväl projektledning som layout och tryck till ett mycket bra pris. Som giveaway var kortleken en succé och vi fick beställa fler efter bara ett halvår”

Ulrika Bergstrand, Fjällräven

”Med Lyxo har allt fungerat smidigt. Vi är supernöjda med samarbetet och vår nya produkt Västeråskortleken. Nu har vi börjat med vår bok om Västerås, vilket vi ser fram emot!”

Pernilla Törngren, Turistbyråchef, Västerås

”När vi behövde lite nya idéer till vår produktkatalog kom vi i kontakt med Lyxo. Nu har vi samarbetat i snart två år och vi är väldigt nöjda, både med resultatet och vägen dit. Lyxo tillför en kompetens vi inte har i vårt företag. Uppkommer problem löser vi det tillsammans”

Andreas Robling, vd Greiff´s (klädmärket Tuxer)